Asiakastarina: Sweco Ympäristön henkilökunta murhamysteerin pauloissa

”Sweco Ympäristön Turun toimipisteellä järjestetään joka vuosi pikkujoulut ja useita muita henkilökunnan yhteisiä tapahtumia. Pikkujouluihimme murhamysteerin pauloissa osallistui n. 30 henkeä. Murhamysteeri oli meille kokonaan uusi palvelu ja elämys; yritämmekin joka vuosi järjestää jotakin erilaista. Meillä on usein pikkujouluissa ollut jokin ohjelmanumero kuten taikuri, karaoke, tietovisa ym. mutta tällä kertaa päädyimme yhden työntekijämme vinkistä tutustumaan murhamysteeriin Virkistyspäivien kotisivuille.”

Tapahtumajärjestelyistä vastaa Sweco Ympäristöllä henkilökuntakerhon hallitus, joka työyhteisön ideoiden ja toiveiden mukaisesti yrittää aina järjestää kaikille mukavia ja viihtyisiä tapahtumia. Usein kuitenkin käy niin, että järjestäjät joutuvat pyytämään monia tarjouksia, haarukoimaan sopivia tiloja satojen joukosta ja esimerkiksi koristelemaan juhlatilan etukäteen. Illan aikana vastuuhenkilöille lankeaa huoli ruokien ja juomien riittävyydestä, sekä iki-ihanasta loppusiivouksesta.

”Yleensä kaikki pitää varata erikseen tilaa, pitopalvelua ja ohjelmaa myöten. Nyt saimme kaiken helposti yhdellä paketilla yhdeltä kotisivulta. Varaus ja päivän vietto olivat todella helppoja, ja meille tapahtuman järjestäjillekin vapautui mahdollisuus aidosti vain nauttia ja olla mukana menossa muiden kanssa. Yhdessäolohan on se parhain anti.”

Itse pikkujoulut koostuivat murhamysteeripaketista, johon sisältyivät tilat Ala-Lemun kartanolla, murhamysteeri-ohjelma näyttelijöineen ja rekvisiittoineen sekä catering Ravintola 3.linjalta. Illalla nautittiin buffet-pöydästä, jossa oli sekä kylmiä että lämpimiä ruokia jälkiruoan kera.

 

”Emme ottaneet etukäteen selvää murhamysteerien tavanomaisesta etenemisestä tai ideasta, joten tulimme paikalle avoimin mielin ja valmiina seikkailuun. Ohjelma alkoikin heti paikalle saapuessamme, kun näyttelijät ottivat meidät vastaan. Saimme itse valita, minkä roolin otimme, joten jokainen sai valita samalla, kuinka paljon haluaa olla ohjelmassa mukana. Tarinan keskushahmoilla kuten etsivällä ja konstaapelilla on luonnollisesti suuremmat roolit murhamysteerissä. Koska meitä oli n. 30 henkeä niin joukkoon mahtuu sekä ujompaa että rohkeampaa persoonaa - uskon että jokaiselle löytyi sopiva hahmo, eikä ketään pakotettu mihinkään. Osa porukasta keskittyi näyttelijöiden ja murhamysteerin elämyksellisyyteen, kun toiset taas ratkoivat mielellään vihjeitä. Ala-Lemun Kartano ruokailusaleineen ja pihapiireineen olivat täydellinen miljöö murhamysteerille ja ruoka oli maukasta ja täyttävää. Ilta sujui helposti ja rennosti loppuun saakka. Otimme mukaan myös ammattivalokuvaajan palvelun - loistava päätös! Nyt meillä on kerrankin hyviä kuvia muistona pikkujouluista.

Ajan viettäminen ja aktiviteetit yhdessä työporukan kanssa ovat erinomainen tapa nostattaa tiimin yhteishenkeä ja työviihtyvyyttä. Sweco Ympäristöllä panostetaankin paljon yhteisiin aktiviteetteihin ja henkilökunta kokoontuu usein yhteen työajan ulkopuolella.

”Haluamme tuntea toisemme myös työpöytiemme toisella puolella. Yhteishenkemme on aina ollut todella hyvä ja uskon sen olevan juurikin erilaisten virkistyspäivien ja yhteisaktiviteettien ansiota.”

Sweco Ympäristö on ympäristö‐ ja yhdyskuntatekniikan asiantuntija, jonka keskeisiä toiminta‐alueita ovat maankäytön suunnittelu, liikenne- ja infrasuunnittelu, vesihuolto sekä ympäristökonsultointi.

http://www.sweco.fi/


>