Näiden 9 askeleen avulla suunnittelet ja toteutat seuraavan rekrytilaisuuden, joka houkuttelee firmaasi uusia tähtipelaajia!

Haluatko tavata innokkaita ja päteviä työnhakijoita, jotka haluavat työskennellä yrityksessäsi? Miksi et suunnittele ja järjestä rekrytointitapahtumaa, joka houkuttelee yritykseesi uusia työnhakjoita? Rekrytointitapahtuman suunnittelu voi kuulostaa haasteelta, mutta se on yksi parhaista tavoista houkutella huippuosaajia yritykseesi.


Menestyvän rekrytointitilaisuuden suunnittelu vaatii kovaa työtä, mutta uusien potentiaalisten työnhakijoiden tapaaminen vapaamuotoisesti ennen työhaastattelua tulee osoittautumaan arvokkaaksi jälkikäteen. Rekrytointitilaisuus edesauttaa yrityksen ja oikean tekijän kohtaamista! 

Näiden askeleiden avulla onnistut järjestämään rekrytilaisuuden, joka vetää puoleensa haluamasi huippupelaajat!

1.

1. Suunnittele millaisen tilaisuudeen haluat ja kirjoita se ylös - Hyvää tilaisuutta ei pysty järjestämään ilman kunnollista suunnitelmaa. Istu alas ja kirjoita ideoita ylös mielestäsi ihanteellisesta rekrytointitapahtumasta, joka edustaa yrityskulttuuriasi ja brändiäsi. 

2.

2. Määritä tapahtuman tyyppi - Minkä tyylinen tapahtuman tulisi olla? Onko se myöhäisillan verkostoitumistapahtuma, tavallinen päivätapahtuma vai tapaaminen lounasaikaan? Mieti minkätyylisiä työntekijöitä haet ja päätä sen perusteella millaisen tilaisuuden järjestät.

3.

3. Määritä budjetti - Rekrytointitilaisuus voi yllättäen kasvaa suureksi. Suunnittele tilaisuus ammattilaisen kanssa ja aseta budjettiisi katto ja äläkä ylitä sitä.

4.

4. Valitse kohderyhmällesi sopiva paikka - Minkälaiseen ilmapiiriin olisi kiva kutsua potentiaalisia työntekijöitä? Minne olisi  vaivatonta mennä ja että se houkuttelisi oikeita ihmisiä? Usein ei kannata rakentaa tilaisuutta yrityksen tiloihin, vaan sinun kannattaa kokeilla jo valmiiksi siihen soveltuvia tiloja; kuten ravintoloita, juhla- ja konferenssitiloja tai esimerkiksi saunatiloja.

5.

5. Valitse päivämäärä ja aika - Mieti kohderyhmääsi päättäessäsi tapahtuman päivämäärää ja kellonaikaa. Milloin tulevat supertähtesi olisivat valmiina tulemaan tilaisuuteesi?

6.

6. Tilaisuuden logistiikka ja kuljetukset - Mitä tilaisuudessa tarjoilet? Tarvitsetko lisäkäsiä tai mahdollisesti vapaaehtoisia? Kuinka aiot järjestellä tapahtumapaikan ja millaista sisustusta siihen tarvitset? Tarvitsetko kokkeja, tarjoilijoita, esiintyjiä tai muuta show-meininkiä? Onko tarvetta äänilaitteille ja/tai videonäytöille? Pitääkö sinun kutsua vierailevia puhujia? Minne ihmiset pysäköivät?

7.

7. Markkinoi ja mainosta tapahtumaa - Nyt on aika levittää sanaa siitä,  että yrityksesi rekrytoi!  Rekrytointitilaisuudesta kannattaa pitää meteliä mahdollisimman paljon,  asiaan sopivissa paikoissa; kuten oppilaitoksissa, markkinointiviestininnässä, somessa, kotisivuilla jne. Pyydä myös nykyisiä työntekijöitä kertomaan tilaisuudesta tuttavapiirilleen.  Kun yrityksesi on  mahdollisimman paljon esillä, se saa potentiaaliset hakijat ilmoittautumaan tilaisuuteesi etukäteen. On tärkeää saada mahdollisimman paljon etukäteen ilmoittautuneita. Ei kannata jättää sattuman varaan, kuinka paljon tilaisuuteesi tulee ihmisiä. 

8.

8. Varsinainen tilaisuus - Vihdoinkin on aika järjestää vuoden rekrytointitilaisuus. Varmista, että kaikki hakijat täyttävät saapuessaan yhteystietolomakkeet .  Tapaa ja keskustele niin monen työnhakijan kanssa kuin mahdollista. Kierrä tilaisuutta ympäri ja puhu hakijoiden kanssa moneen kertaan tilaisuuden aikana. Tee muistiinpanoja, kerää käyntikortteja ja hymyile. Huomaat kyllä kun tapaat seuraavan supertähtityöntekijän!

9.

9. Seuranta - Kun rekrytointitapahtuma on ohi, on aika lajitella CV:t, käyntikortit ja ikimuistoiset keskustelut. Ole yhteydessä kaikkiin potentiaalisiin hakijoiden henkilökohtaisesti tilaisuuden jälkeen. Lähetä sähköpostia tai soita heille.

Tilaisuuden jälkeen muistettavia asioita

Jokaisen yrityksen kannattaa kerätä tietokantaa työntekijäkandidaateista ja rekrytilaisuus antaa kerralla paljon apua  tietokannan kasvattamisessa. Jos sait työntekijästä hyvän vaikutelman ja hän kiinnosti sinua, kutsu hänet työhaastatteluun.


Menestyvän rekrytointitilaisuuden suunnittelu ei ole helppo tehtävä. Edessä on paljon käytännön järjestelyitä ja paljon liikkuvia osia. 


AMMATTILAISEN VINKKI: Tapaat tapahtuman aikana paljon uusia - potentiaalisia työntekijöitä, mutta seuraa jälkikäteen vain niitä, jotka tekivät sinuun vaikutuksen. Pystyt valitsemaan jyvät akanoista jo vapaamuotoisten keskustelun aikana, niin sinun ei tarvitse turhaan kutsua epäsopivia ehdokkaita haastatteluun.

Käytä aikaasi tähtipelaajien kanssa!

Jarmo Mäki

Tapahtumajärjestäjä

Jos tarvitset apua rekry-tilaisuuden järjestämiseen. Niin soita minulle numeroon:


 010 2742951


TAI


>